Open Data Meetup na Fakultetu političkih nauka u Beogradu

Open Data Meetup na Fakultetu političkih nauka u Beogradu

U četvrtak, 29. decembra , neposredno pred novu 2017. godinu, učestovali smo u organizovanju Open Data Meetup-a na Fakultetu političkih nauka  vođeni idejom da akademsku javnost i studente Fakulteta političkih nauka bliže upoznamo sa konceptom i vrednošću otvorenih podataka, ali i mogućnošću primene informacionih tehnologija u oblasti politike. Na događaju su se i predstavili i neki od timova sa #HackingPolitics hakatona.

O tome šta su to otvoreni podaci, čemu služe, ko ih i kako može koristiti i kako otvoreni podaci nose nove razvojne mogućnosti za državu, preduzetnike i građane,  ali i o tome kakvo je stanje u Srbiji, na događaju su govorili:

Irena Cerović, menadžerka Programa za reformu javne uprave u Programu Ujedinjenih nacija za razvoj, koja je govorila o svetskim trendove u oblasti otvorenih podataka, Vladimir Trkulja iz udruženja SEE ICT,  koji je govorio o otvorenim podacima iz perspektive startapa, i Slobodan Marković, savetnik za IKT politike i odnose sa Internet zajednicom u RNIDS-u, koji je govorio o stanju otvorenih podataka u Srbiji.

 

 

Ostavite komentar